Spijkerkade 6 - VICE

2018 - present

Amsterdam Noord / Netherlands

For a large international media company, a new headquarters has been envisioned in Amsterdam Noord. The two-storey high concrete base takes reference from airplane hangars, and can therefore be opened up to the street when organising and hosting large events. Sitting on top of this plinth is a garden that is accessible. The higher floors contain interconnected work spaces, with these maintaining a direct connection to outside terraces that provide the opportunity for working outside.

The top floor hosts a gym that is accessible to the public, whilst on the roof is a terrace that offers 360-degree views.

Project drive

allard architecture • Spijkerkade 6 - VICE
Diagram explaining the movement path of wind throughout the building

Project details

type:
work space
area:
5000m2
status:
design development
client:
Spijkerkade Vastgoed BV
team:
Allard Meine Jansen
Jurriën Boon
Roderik van der Weijden
Piet de Reuver
Gijs Bouwens
Mitchell Stewart
Paul Walther